News

Aegean Regatta 2018

Ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2018 με διαδρομή Σκύρος-Βολισσος-Χιος-Βαθυ Σάμου .

Στην πρώτη ιστιοδρομία από Σκύρο για Βολισσο Χίου απόστασης 74 ν.μ το μεγάλο κύμα και ο ισχυρός άνεμος που έφτασε μέχρι και τους 40 κόμβους δεν επέτρεψαν στο σκάφος να κυνηγήσει κάποια καλύτερη θέση από την 24η στο overall.

Στη δεύτερη ιστιοδρομία από Βολισσο για Χίο απόστασης 40 ν.μ ο ασθενής άνεμος που επικρατούσε  μετά το νησάκι Βενετικο στο νότιο τμήμα της Χίου οδήγησε όλα τα σκάφη να μείνουν για αρκετές ώρες κολλημένα περιμένοντας να δυναμώσει ο αερας. Τελικα κάπου κοντά στα μεσάνυχτα ο αέρας ήρθε και έτσι το σκάφος κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση.

Στην ιστιοδρομία από Χίο για Βαθύ Σάμου απόστασης 56 ν.μ η 31η θέση που κατέλαβε το σκάφος ήταν αναπόφευκτη καθώς στην αρχή του αγώνα λίγο μετά την offset σημαδουρα σχιστηκε το μπαλόνι  και το σκάφος αναγκάστηκε να συνεχίσει χωρίς αυτό για όλο τον υπολοιπο αγώνα.

Τέλος, στην τελευταία παράκτια ιστιοδρομία έξω από το Πυθαγόρειο της Σάμου ο σταθερός αέρας 7-9 κόμβων αμέσως πριν το καβατζαρισμα της νούμερο 1 σημαδουρας  έπεσε δραματικά με ολα τα προπορευομενα σκάφη να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και τα μικρότερα σκάφη που είχαν μείνει πίσω να τα φτάνουν γρήγορα.Τελικά ο αερας δυναμωσε και πάλι με το πλεονέκτημά να μενει στα πιο αργά και μικρά σκάφη καθώς δεν υπήρχε πια περιθώριο  για να καλυφθούν στον διορθωμένο χρόνο στα αποτελέσματα. Η 8η θεση στην παράκτια αυτή ιστιοδρομία έφερε το σκάφος στην 16η θεση στη γενική κατάταξη στα ORC Club σε σύνολο 39 σκαφών.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με την Aegean Regatta στα νησιά : Μυτιλήνη ,Ψαρα και Οινούσσες !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *