Η ιστιοπλοϊκή ομάδα του σκάφους DAS BOOT αποτελείται από νεαρούς ιστιοπλόους με μικρό μέσο όρο ηλικίας και μεγάλη όρεξη για να αγωνιστούν και να διακριθούν. Ανήκει στην δύναμη του ομίλου Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου και παίρνει μέρος σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα και τα Τουρκικά παράλια.
Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 και ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε αγώνες απο το 2010 συμμετέχοντας στο Rodos Cup 2010 με διαδρομή Κως-Νισυρο-Τηλο-Χαλκη-Ροδο όπου κατελαβε την πρωτη θεση στην ιστιοδρομια Χαλκη-Ροδο .Αξιοσημειωτο είναι οτι ο μεσος ορος ηλικιας του πληρωματος ηταν 27 χρόνια, ο μικρότερος απο ολα τα διακριθεντα σκαφη.Την ίδια χρονιά πηρε μερος στην Aegean Regatta 2010 με διαδρομή Θασος-Σαμοθρακη-Λημνο-Μυτιληνη οπου κατέλαβε την τριτη θεση overall στην κατηγορία του. Τελευταίος αγώνας του 2010 ηταν το Gocek Race week 2010 το οποίο διεξήχθη στα παράλια της Τουρκίας όπου το σκάφος κατέλαβε την πρώτη θεση Overallh

 • Το 2011 πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες του Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου συμπεριλαμβανομένου του Channel Regatta ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό σύλλογο του Μαρμαρίς της Τουρκίας. Έπειτα πήρε μέρος στο Rodos Cup 2011 με διαδρομή Κω-Νισυρο-Τηλο-Ροδο οπου κατελαβε την πρωτη θεση Overall. Τον Αυγουστο του 2011 πήρε μερος στην Aegean Regatta 2011 με διαδρομή Σαμο-Λερο-Νισυρο-Ροδο όπου κατελαβε την πρώτη θεση στην ιστιοδρομία Σαμο-Λερο και την δευτερη θεση Overall στην κατηγορία του. Τον Σεπτέμβριο του 2011 πήρε μέρος στον αγώνα Νέων Κυβερνητών με διαδρομή Ρόδο-Σύμη-Ροδο όπου κατέλαβε την πρώτη θέση και στις δυο ιστιοδρομίες στην κατηγορία του. Τελευταίος αγώνας για το 2011 ήταν το Gocek Race Week 2011 που διεξηχθη στην Τουρκία.
  Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα Ροδίνι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα αθλητικά βραβεία 2011.Διοργανωτές ήταν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και η αθλητική ιστοσελίδα arenanews.gr Το σκάφος Das Boot βραβεύτηκε για τις διακρίσεις του στη χρονιά που μας πέρασε. Τελευταία επιτυχία του σκάφους DAS BOOT για το 2011 ήταν η πρωτη θεση στην ετήσια γενική κατάταξη ( Ranking List ) του 2011 στη κατηγορία ORC Club στη περιφέρεια Νήσων Αιγαίου.Η απονομή του επάθλου εγινε στην αιθουσα του Ναυτικου Ομιλου Ελλαδος στον Πειραια. Η αξιολόγηση γίνεται από την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας ( ΕΑΘ ) η οποία βαθμολογεί ανά περιφέρεια τις διακρίσεις κάθε σκάφους σε όλη την Ελλάδα. Η συνολική βαθμολογία του σκάφους στην κατάταξη προκύπτει από την άθροιση της βαθμολογίας της θέσης του σκάφους σε κάθε μία από τις προσμετρώμενες στην κατάταξη ιστιοδρομίες που πήρε μέρος.
 • Το 2012 πήρε μερος στον αγώνα ΣΥΜΗ 2012 οπου κατέλαβε την πρώτη θέση στην ιστιοδρομία Συμη-Ροδος. Επειτα πήρε μέρος στο “2ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Ελληνο-Ιταλικής φιλίας ” που διεξήχθη από τις 27 Μαϊού μέχρι τις 3 Ιουνίου 2012.Η διαδρομή του αγώνα ήταν Λέρος – Πάτμος – Didim (Τουρκία) – Κάλυμνος – Λέρος. Το σκάφος Das Boot κατέλαβε την πρώτη θέση στη κατηγορία του στην ιστιοδρομία Πάτμος – Didim και την 2η θέση στην Overall βαθμολογία της κατηγορία ORC Club. Την ίδια χρονιά πήρε μερος στους αγώνες ΤΡΙΓΩΝΑ 2012 και ΧΑΛΚΗ 2012 που διοργάνωσε ο Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου αλλά και στην Aegean Regatta οπου κατέλαβε την 20η θεση σε συνολο 55 σκαφών. Τελευταία επιτυχία του σκάφους DAS BOOT για το 2012 ήταν η πρωτη θεση στην ετήσια γενική κατάταξη ( Ranking List ) του 2012 στη κατηγορία ORC Club για δευτερη συνεχόμενη φορά στη περιφέρεια Νήσων Αιγαίου.Η απονομή του επάθλου εγινε στο κτιριο της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα.
 • Την σεζόν 2013 το σκάφος πήρε μέρος σε 19 ιστιοδρομίες στην περιοχή των Δωδεκανήσων αλλά και στα νησια του Β.Αιγαιου και των Σποράδων. Πιο συγκεκριμένα πήρε μέρος στους αγώνες Τάμα,Χάλκη,Channel Regatta,Rodos Cup, Νεων Κυβερνητων του ΑΣΙΑΘ Ροδου αλλά και στην Aegean Regatta με διαδρομή Μυτιληνη-Λημνο-Σκυρο – Σκοπελο οπου κατέλαβε την 24η θεση σε συνολο 43 σκαφών. Το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς βρήκε το σκάφος Das Boot στην πρώτη θέση στην ετήσια γενική κατάταξη (ranking list ) για τριτη συνεχόμενη χρονια στην περιφερεια Νήσοι Αιγαιου. Επίσης την ίδια χρονιά έγινε βράβευση του σκάφους Das Boot για τις επιδόσεις του από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου ( ΔΟΠΑΡ ) και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
 • Το 2014 η ομάδα του Das Boot έλαβε μέρος σε αγώνα του Σαρωνικού παιρνοντας μέρος στην 1η εβδομάδα Αργοσαρωνικού με διαδρομή Φάληρο-Πορος-Πορτο Χέλι-Αίγινα όπου κατέλαβε την 5η θέση στην γενική ανάμεσα σε πληρωματα απο ομίλους της Αθήνας. Την ίδια χρονιά το σκάφος αγωνίστηκε στην Aegean Regatta με διαδρομή Κω –Τήλο- Ρόδο οπου κατελαβε την 9η θεση σε συνολο 53 σκαφών και την 3η θεση στην κατηγορία του.
 • Το 2015 η ομάδα του Das Boot πήρε μέρος σε 17 ιστιοδρομίες.Κατάφερε να πάρει την δευτερη θέση στον αγώνα Τριγωνα 2015 στην κατηγορία του και να καταλάβει την 3η θεση στην κατηγορία του και την 12η θεση σε 43 σκαφη στην γενική κατάταξη στον αγώνα Aegean Regatta 2015 με διαδρομή Χιος-Σαμος-Λειψοι.Το τέλος της χρονιάς βρήκε το σκαφος να καταλαμβάνει την τριτη θέση στην ετήσια γενική κατάταξη της ΕΑΘ στην περιφερεια Νησοι Αιγαίου με τις απονομές του επάθλου να γινονται στην Αθήνα.
 • Στην αγωνιστική χρονιά 2016 το σκάφος κατάφερε να διακριθεί σε αρκετές διοργανώσεις καλύπτοντας πολλά ναυτικά μίλια και συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες στο Αιγαίο.
  Δεύτερη θέση στο τοπικό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘ στην Ρόδο
  Πρώτη θέση στον αγώνα των Νέων Κυβερνητών του ΑΣΙΑΘ
  Πρώτη θέση στην ετήσια γενική κατάταξη της ΕΙΟ για τεταρτη φορά τα τελευταία εξι χρόνια.
  Τρίτη θέση στον αγώνα End Year Cup στο Μαρμαρις της Τουρκίας
  Τρίτη θέση στον αγώνα Χάλκη του ΑΣΙΑΘ
  Ένατη θέση σε σύνολο 48 σκαφών στον αγώνα Aegean Regatta 2016 με διαδρομή Πόρτο Καρράς (Χαλκιδική)-Λήμνος-Αγ. Ευστράτιος-Μυτιλήνη
 • Την χρονιά 2017 η ομάδα πήρε μέρος στους περισσότερους αγώνες στην περιφέρεια του με μεγαλύτερο αγώνα την Aegean Regatta αλλά επίσης αγωνίστηκε και στην περιφέρεια του Ιονίου και του Σαρωνικού στους αγώνες Cyclades Regatta και Ionian Rally.
  Εκτός Ελλάδος το σκάφος πήρε μέρος σε αγώνες στο Μαρμαρίς της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα στο Marmaris Race Week και στο End Year Cup.
  Κορυφαίες στιγμές του σκάφους για το 2017 ήταν η πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Ionian Rally με διαδρομή Κέρκυρα-Παξοι-Ιθάκη-Κεφαλλονιά, η συμμετοχή του σκάφους στον αγώνα Cyclades Regatta με διαδρομή Κεα-Σύρο-Σέριφο-Κύθνο και τέλος η τρίτη θέση στην γενική κατάταξη( Ranking List ) στην περιφέρεια Νήσοι Αιγαίου.
 • Το 2018 το σκαφος αγωνίστηκε σε αρκετούς αγώνες στον Σαρωνικό κόλπο όπως στον αγώνα Διονύσου Μελαναίγιδος του ΝΟΕ όπου βγήκε 3ο στο σκελος Αίγινα-Φάληρο και 2ο στη γενικη καταταξη αλλά και στον αγώνα της Επιδαυρου του ΝΑΟΕΦ στον οποιο τερμάτισε στην 4η θεση στη γενική βαθμολογία και στη 2η στην κατηγορία του. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή της ομάδας στο Channel Regatta που έγινε στο Marmaris της Τουρκιας με πλήρωμα 4 τέσσερα νεα παιδιά όπου στην τελευταία ιστιοδρομια το σκαφος πλασαριστηκε στην 2η θεση .Το σκαφος επισης αγωνιστηκε και σε αρκετους αγώνες στη Ροδο όπου κατέλαβε την 3η θεση στο πτωτάθλημα του ΑΣΙΑΘ με αποκορύφωμα την πρωτη θεση στην κατηγορια στο σκελος Κως-Καλυμνος αλλά και την 2η θεση στη γενική .Η χρονια τελείωσε με την Aegean Regatta και την 16η θεση αναμεσα σε 37 συμμεχές με διαδρομή Σκυρο-Βολισσο-Βαθυ-Πυθαγορειο.Τελευταίος αγώνας ήταν η Goran Schildt Regatta με διαδρομή Λέρος-Αγαθονήσι-Σαμος-Λερος όπου το σκαφος κατελαβε την 2η θεση στην γενική κατάταξη. Το τέλος της χρονιας βρηκε το Das Boot να κατακτά για ακόμη μια φορά την πρώτη θέση στην ετήσια γενική κατάταξη της ΕΙΟ στην περιφερεια Νήσοι Αιγαιου.
 • Το 2019 πήρε μέρος στον αγώνα Τριγωνα όπου κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία του μετα απο τρεις κουρσες ορτσα πρυμα που έγιναν, αγωνιστηκε στους αγώνας Ταμα,Χαλκη Channel Regatta που ήταν ολοι μέρος του Πρωταθλήματος του ΑΣΙΑΘ στο οποίο το σκαφος πήρε την 3η θέση . Έπειτα το σκάφος πήρε μέρος στον αγώνα ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ για δευτερη συνεχομενη χρονια όπου κατάφερε και διακριθηκε τερματιζοντας στην 3η θεση της γενικής βαθμολογιας. Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του σκάφους ήρθε στον αγώνα Evia Regatta όπου το σκαφος στις τελευταιες δυο ιστιοδρομίες έφερε δυο πρώτες θέσεις στην κατηγορία του. Τελευταίος αγώνας η Aegean Regatta όπου το σκάφος συμμετεχει για δεκα συναπτα έτη. Η διαδρομή ήταν Μυτιληνη – Πλωμάρι -Ψαρά-Οινουσσες και το σκαφος κατέλαβε την 14η θέση ανάμεσα σε 37 σκαφη. Η χρονια έκλέισε με την δευτερη διαδοχική πρωτια στην ετήσια γενική κατάταξη της ΕΙΟ στην περιφερεια Νήσοι Αιγαιου στην κατηγορία ORC.
 • Το 2020 εν μέσω της Πανδημίας του Covid-19 η ομάδα κατάφερε και αγωνίστηκε σε αρκετους αγώνες . Πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες στη Ρόδο που πραγματοποιήθηκαν και για ακόμα μια χρονιά αγωνιστηκε ξανά στον Σαρωνικό κόλπο όπου στον αγώνα ΚΟΡΦΟΣ του ΝΟΤΚ κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορια του και την τριτη θέση στη Γενική βαθμολογία. Επίσης το σκάφος αγωνίστηκε στον αγώνα ΛΑΓΟΥΣΕΣ του ΣΕΑΝΑΤΚ στον οποίο τερμάτισε στην 14η θέση ανάμεσα σε 41 σκάφη που αγωνιστηκαν.